Freelancespots website

  • Kaartje met daarop de locaties (spots) waar je kunt werken en/of meeten
  • Pop-up van een spot met meer informatie
  • Pagina: uitgebreide informatie van een spot
  • Spot plaatsen pagina (formulier)

soort project:

eigen project

status project:

opgeleverd in 2020

Tijdens mijn opleiding en vlak daarna toen ik ging freelancen had ik de behoefte om regelmatig ergens te zitten werken met mijn laptop. Vaak was dit op de school zelf, maar als dat vol zat was ik genoodzaakt ergens anders te zitten. Ik was vaak op zoek naar geschikte plekken in de buurt om te werken, alleen of met teamgenoten. Daarnaast wilde ik ook regelmatig meeten met verschillende mensen zoals teamgenoten maar ook later met potentiële klanten, ook hier zocht ik her en der plek voor.

Een aantal jaren daarna merkte ik dat ik daar nog steeds behoefte aan had en met de steeds toenemende mobiele en flexibele werkmogelijkheden zag ik dat andere mensen daar ook steeds meer behoefte aan kregen.

Ik kwam toen met het idee om alle plekken waar men kan werken en meeten, letterlijk in kaart kan brengen. Dit idee was niet nieuw maar ik merkte dat de implementaties daarvan nog niet sterk en toegankelijk waren. Daarnaast denk ik dat er op dit gebied nog veel te ontdekken valt. Toen ben ik Freelancespots begonnen.

Freelancespots wordt een website waarin alle plekken in kaart worden gebracht waar freelancers, ondernemers, studenten en alle andere “remote workers” een locatie kunnen vinden om te werken en te meeten. Dit zijn locaties zoals koffiezaken, restaurants, bibliotheken, campussen en andere plekken.

Op dit moment is de website nog in ontwikkeling, binnenkort zal dit online komen. Zie de screenshots hierboven voor een eerste indruk. De screenshots zijn genomen van de daadwerkelijke website die momenteel alleen lokaal draait. De website ontwikkel ik in een PHP framework waarbij ik gebruik maak van PHP, HTML, CSS en Javascript. Voor CSS gebruik ik de preprocessor Sass en voor Javascript de jQuery library. Ook maak ik gebruik van de Google Maps JavaScript API.

Bekijk de website hier.

FacebookLinkedInTwitterEmailShare