Jacky in Den Haag webapplicatie

  • Inlogpagina
  • Routekaartpagina
  • Spoorzoekenspel
  • Quizicoonpagina
  • Quizpagina
  • Administratie webapplicatie - wachtwoordbeheer

soort project:

complete webapplicatie

status project:

opgeleverd in mei 2016

Jacky in Den Haag is een avontuurlijke speurtocht door Den Haag voor het hele gezin. Het is bedacht door Hans Dekker, een mental coach uit Den Haag. Het heeft als doel voornamelijke jonge toeristische gezinnen met kinderen, een leuk, interactief, maar bovenal een speels middagje Den Haag te geven. Tijdens de speurtocht lopen de spelers langs bijzondere plekken van Den Haag en moeten zij diverse spelletjes doen zoals raadsels oplossen, codes kraken en quizzen spelen. Uiteindelijk komen zij op de ranglijst en kunnen ze de slimste speurder van Den Haag worden.

Het speurtochtpakket bestaat uit 8 fysieke kaarten, opdrachtenkaarten en een webapplicatie. Mijn aandeel in dit project was voornamelijk het maken van een interactie ontwerp en visueel ontwerp van de gehele speurtocht en de technische implementatie van de webapplicatie. Daarnaast heb ik ook een website gemaakt voor Jacky in Den Haag.

De speurtochtwebapplicatie bestaat voornamelijk uit een hoop minispellen. Door deze spelletjes zo goed mogelijk te doen krijg je punten en kom je uiteindelijk hoger te staan op het klassement. Daarnaast zijn er fysieke routekaarten waarmee je de juiste route kunt volgen. De webapp is een website die je dus via een URL moet bereiken. Het heeft een responsive design en is daarmee optimaal te gebruiken op vrijwel elke smartphone of tablet. Daarnaast maakt de webapp gebruik van de Cache manifest van HTML5 waardoor de applicatie offline gebruikt kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van webstorage waarmee men bijvoorbeeld de browser sluit en waarbij men vervolgens automatisch weer vanaf dat punt verder kan gaan. De webapp is afgeschermd met behulp van een wachtwoord, die je alleen verkrijgt op het moment dat je de speurtocht koopt.

Naast de speurtochtwebapp en de speurtochtwebsite heb ik ook een administratiewebapp gemaakt waarmee de statistieken van de speurtocht bekeken kunnen worden en de wachtwoorden beheerd kunnen worden.

Bekijk voor meer informatie de speurtochtwebsite.

FacebookLinkedInTwitterEmailShare